* News *

Ook Silo sluit de deuren

En ook aan de Silo aan de Leuvense Vaart is een einde gekomen. Het oudejaarsfeest was het laatste wapenfeit van de danstempel.  

‘Voor de deuren opengingen, stond er al een pak volk aan te schuiven. De zaal was meteen zo goed als vol. Pas toen in de late uurtjes volk vertrok, konden we met mondjesmaat weer mensen binnenlaten’, zegt organisator Jelte Scheys (27) uit Heverlee.

Vier dagen. Zo lang duurde het voor de oudejaarsparty in de Silo aan de Leuvense Vaartkom was uitverkocht. Het was niet alleen het laatste feest van het jaar voor de danstempel. Het was het laatste feest tout court. De vorige uitbaters die onder de naam Club Silo wekelijks feestjes hielden, trokken afgelopen zomer de stekker uit. Een bewoner die elk weekend uit zijn slaap werd gehouden en het feit dat ze met de verhuurder van het pand maar moeilijk tot een nieuwe overeenkomst konden komen, waren de belangrijkste redenen om te stoppen. De house- en technoclub was decennialang bekend was in binnen- en buitenland.

Jelte Scheys en Andreas De Boever (27) uit Herent organiseerden onder de naam Down Under underground house- en technofeestjes in de Silo. Toen bekend werd dat de danstempel zou sluiten, waren zij een van de grootste pleitbezorgers om de zaak te laten voortbestaan.

Londen en Brussel

Er bood zich echter geen nieuwe uitbater aan, waardoor het einde onafwendbaar lijkt. Er zouden wel investeerders zijn die de zaak tot een hotel, restaurant en feestzaal willen ombouwen. Toen Scheys en De Boever merkten dat de Silo nog steeds te huur stond, hebben ze de zaal een laatste keer afgehuurd. Er wachtte hen een huzarenklus, want nagenoeg alles was al weggehaald. ‘We zijn drie weken bezig geweest met de voorbereiding. Er moest onder andere een licht- en geluidsinstallatie komen. De elektriciteit moest opnieuw worden aangesloten’, zegt technicus Kristof Vande Walle (27) uit Heverlee.

‘We wilden de die hard fans van de Silo nog een laatste keer een memorabele avond bezorgen. Dat we met een volle keet zitten, is zalig om mee te maken’, zegt De Boever voor hij met zijn kompaan op moet om aan hun dj-set te beginnen. Het einde van de Silo betekent weliswaar niet het einde van Down Under. Maandelijks luisteren de twee feestjes in Londen op. Dichter bij huis zijn ze tweemaandelijks te zien en te horen in de Brusselse Fuse.

Bron: Nieuwsblad.be

Comments

comments

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Browse by club/event

Archives